YKS Çalışma Programları ⭐ (TYT-AYT-Sayısal-Eşit Ağırlık-Sözel)

YKS öğrencilerinin en çok ihtiyacı olan şeylerin başında güzel bir çalışma programı gelir. Mezun öğrenciler bu konuda bizi çok daha iyi anlayacaktır çünkü genelde bir yıl boyunca hazırlandıktan sonra fark edersiniz ki siz aslında uzun bir süre boyunca ders çalışmayı bilmiyordunuz ve bunu bu sene öğrendiniz. Yıllardır YKS koçluk öğrencilerimize binlerce yüksek verimli çalışma programları hazırladık ve bu çalışmaların sonucunda oluşan veriler sayesinde her seviyeden hızlıca net artırabileceğiniz YKS çalışma programları ortaya çıktı. Dilerseniz internet sitemizden bu programları inceleyebilirsiniz.

Bu Yazıda Okuyacaklarınız

TYT Çalışma Programı

TYT Calisma Programi
TYT Calisma Programi

TYT Çalışma programımızı konuları bitenler ve konuları bitmeyenler için ikiye ayırdık. Eğer konu çalışmanız bittiyse hızlıca netlerinizi artırmak için TYT Yükseliş Çalışma Programını, eğer konu çalışmanız daha bitmediyse hızlıca konuları bitirmek için Sıfırdan Zirveye TYT Çalışma Programını kullanabilirsiniz.

AYT Çalışma Programı

AYT Calisma Programi
AYT Calisma Programi

AYT Çalışma programımızı konuları bitenler ve konuları bitmeyenler için ikiye ayırdık. Sayısal, Sözel, Eşit Ağırlık alanları için çalışma programlarımız mevcuttur. Eğer konu çalışmanız bittiyse hızlıca netlerinizi artırmak için AYT Yükseliş Çalışma Programını, eğer konu çalışmanız daha bitmediyse hızlıca konuları bitirmek için Sıfırdan Zirveye AYT Çalışma Programını kullanabilirsiniz. AYT Sayısal Çalışma Programımızla AYT’yi sıfırdan 6-8 haftada bitirebilirsiniz. AYT Eşit Ağırlık çalışma Programımızla AYT‘yi 7 haftada bitirebilirsiniz. AYT Sözel Çalışma Programımız ile AYT’yi 4 haftada bitirebilirsiniz.

Milet Akademinin yüksek verimli YKS çalışma programları

Milet Akademinin yuksek verimli YKS calisma programlari
Milet Akademinin yuksek verimli YKS calisma programlari

Eğer kendinize program yapmak için yeterli bilgi ve tecrübeye sahip değilseniz biziz hazırladığımız yüksek verimli TYT AYT Çalışma Programlarına göz atabilirsiniz. Unutmayın sınavı kazanmak için iyi bir çalışma programı, bunu uygulamak için disiplin ve dur durak bilmeyen bir azme sahip olmalısınız. Detaylı bilgi için :  https://miletakademi.net/

Ücretsiz Çalışma Programı için detaylı rehber videomuzu izleyebilirsin

Yukarıdaki verdiğimiz Ücretsiz TYT Programlarına ulaşmak için YouTube’da ” Milet Akademi Program ” yazmanız yeterli. Videoda yüksek verimli bir şekilde nasıl ders programı hazırlanacağını detaylı bir şekilde ücretsiz olarak anlattık.

Ders Programı Hazırlama

YKS adayı herkesin yapması gereken fakat birçoğunun göz ardı ettiği yegane şey program hazırlamaktır. Programlar günlük, haftalık veya aylık olabilir orası size kalmış ancak ortak olan bir şeyleri var ki o da sınav kazandırmada çok etkili olmaları. Şimdi program nasıl yapılır onu anlatalım.

Öncelikle bilinmesi gereken 3 parametre var. Bunlar yoğunluk, hacim ve sıklık.

Yoğunluk: Herkesin iyi olduğu bazı dersler vardır. İyi olduğu derslere adaylar daha kolay çalışırken yapamadığı derslerde daha fazla zaman harcar programda bu yoğunluğu iyi ayarlamak gerekir. Mesela bir gün içinde matematik ve fizik çalışmak daha yoğunken Türkçe ve sosyal çalışmak biraz daha rahat olacağı için derslerin gün içindeki sıralaması ve düzeni bu yüzden önemlidir.

Hacim: Bu parametreyi şöyle açıklayabiliriz. Günlük düşünüldüğünde çözülen soru sayısı veya haftalık bitirilen konu sayısı gibi. Yani belli bir sürede yapılan iş. Günlük, haftalık veya aylık fark etmez seçtiğiniz süre zarfında yaptığınız işin hacmi burada kıstas alınan durum.

Sıklık: Herhangi bir dersin seçilen süre zarfında çalışma sıklığı olarak tanımlayabiliriz.

Bu parametreleri anladıktan sonra YKS programınızda bulunması gereken başka şeyler de var. Örneğin denemeler; sınav karşınıza bir deneme şeklinde gelecek bu yüzden deneme çözülmesi sınav kazanmada zorunlu bir husus diyebiliriz. Sadece konu çalışıp test kitabından soru çözmekle sınav kazanılmaz, sınavı kazanmak için yaptığınız programlara deneme koymalısınız.

Program hazırlarken yapılan hatalar

1) Her güne birçok ders koymak

 Her insanın günlük belli bir çalışma kapasitesi vardır. Birçok ders koyarsanız bir güne derslere ayrılan süre azalacağından günlük tek ders çalışmanız size yararlı olacaktır.

2) Programı hazırlarken belli bir düzen olmaması

Elinize bir kağıdı aldınız karışık şekilde yazmayın o kağıdın da belli bir düzeni olmalı. Her güne ayrı bir yer, konuların isimleri ve ne kadar çalışılacağı gibi şeyler düzen içinde olmalı.

3)Elinizde konuların yazdığı bir çizelge olmaması.

Elinizde tüm konuların yazdığı bir çizelge çıkartmalısınız sonra haftalık program yazıyorsanız o hafta hangi konulara çalışacağınızı işaretlemelisiniz. Gün gün konuları dağıtıp çalıştıktan sonra çizelgede o konuların yanına işaret koymalısınız bu sizin nasıl bir ilerleme kaydettiğinizi ölçmede çok iyi bir kanıt olacaktır.

4) Günlük görevleri tamamlamama

Eğer programınızı gerçekçi bir şekilde hazırladıysanız o programa uymak için %100’ünüzü vermelisiniz. Çünkü bir kere ertelediniz mi onun devamı gelecektir bu da size zor zamanlar yaşatıp daha fazla efor sarf etmenize sebep olacaktır. Çok önemli bir olay oldu ve o gün çalışamadınız. O günü o hafta içinde telafi etmelisiniz. Diğer haftalara sarkmamalı.

5)Konular bitmeden denemeye yüklenmek

Sınav kazanmada çok önemli olan denemeleri yukarıda bahsetmiştik. Denemeleri çözmenin de bir mantığı var. Eğer sizin konularınız bitmemişse ve siz sürekli deneme çözüyorsanız  durun. Tabii ki konular bitmeden ara ara denemeler çözülmeli fakat sınava son birkaç aydaki gibi tempoyla sürekli deneme çözerseniz iyi olmaz. Konular bitmediği için soruları yapamadığınızı görüp umutsuzluğa ve strese girebilirsiniz. Denemenin dozunu iyi ayarlayın.

Her gün paragraf ve problem çözülmeli mi?

Bunu yapan çok aday var fakat her gün oturup paragraf ve problem çözmenize gerek yok. Onun yerine deneme çözebilirsiniz. Çözdüğünüz denemelerde karşınıza çıkan paragraf ve problem soruları karışık olduğu için sizin işinize daha fazla yarayacaktır. Ayrıca denemede başka konular da olduğu için daha fazla soru görmüş olacaksınız.

Milet Akademi YKS koçluk sisteminin programları nasıl?

Eğer şu ana kadar zaten programlar yaptıysanız ama bunları uygulayamadıysanız çok geç olmadan bir bilene danışmanız sizin için faydalı olur. Milet Akademi yıllardır YKS’ ye hazırlanan öğrencilerine yüksek verimli programlar hazırlıyor ve sınav süreci boyunca karşılarına çıkan engelleri aşmaları için yardımcı oluyor. YKS Koçluk sistemimiz ile her sene birçok öğrenci derece yapıyor. Milet Akademi’ den YKS Online koçluk almak isterseniz bize internet sitemizden ulaşabilirsiniz. İnternet sitemize numaranızı bırakırsanız sizi YKS koçluk hakkında bilgilendirmek için ücretsiz bir şekilde arıyoruz.

S.S.S

TYT ne kadar sürede biter?

Planlı, programlı ve gerçekçi bir şekilde çalışmaya başladıktan sonra TYT 13-14 haftada biter. Fakat çalışmanın düzenli bir şekilde olması gerekiyor.

AYT ne kadar sürede biter?

Öğrencinin çalışma düzeni ve kendini vermesiyle 1.5-3 ayda AYT konuları bitebilir. Buradaki kıstas öğrencinin kendisinde bitiyor.

YORUMLAR

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir